Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu! "Kamu çalışanları 2 gün idari izinli sayılacak"

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyuran Erdoğan Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi idari izin kapsamına aldık şeklinde konuştu. Azalan doğum oranlarının ülkemizde de alarm verdiğini kaydeden Erdoğan İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız ifadelerini kullandı.

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşağı yukarı 2 saat 15 dakika süren toplantının sonrasında alınan kararları tanımlamak üzere kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde;
"Bu sabah eğitim esnasında kaza kırıma uğrayan uçağımızda şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rAhmet, ailelerine, kahraman ordumuza başsağlığı diliyorum."

"Kabinemizdeki birinci senesimızı dün itibariyle tamamladık. 85 milyonun her bir ferdine şahsımıza, partimize ve ittifakımıza duydukları emniyet amacıyla yürekten teşekkür ediyorum."

"Demokrasilerin ilk ve evvelcelikli koşulu halka hesap vermektir. Her sene bütçe görüşmelerinde Meclis'te hesap verdik, veriyoruz. 18 kez sandıkta millete hesap verdik, hepsinde ibra olduk. 85 milyonun bütününün hükümetiyiz. Emekçinin bulunduğu kadar işverenin de hükümetiyiz. Çiftçinin bulunduğu kadar memurun, emeklinin de hükümetiyiz. Batıda yaşayanların bulunduğu kadar doğuda yaşayanların hükümetiyiz. Bize oy verenler kadar tercihini değişik yönde kullananların da hükümetiyiz."

"FELAKET TELLALLARINA ALDIRMIYORUZ"

"Felaket tellallarına aldırmıyoruz, fitne tüccarlarına kulak asmıyoruz. Bahanelerin arka kısmına  sığınmadan Türkiye'yi büyütmenin mücadelesini veriyoruz."

YENİ YARGI REFORMU

"Reform irademizin somut sembolü olacak hazırlıkların amacıyladeyiz. Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla beklentileri karşılayacağız. Mülkün esası olan adaletin etkin, süratli ve tarafsız bir şekilde işletilmesi amacıyla hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz."

"DOĞUM ORANLARI ÜLKEMİZDE DE ALARM VERİYOR"

"Aile müessesesi bir bütün olarak tarihinin en çetin sınavını veriyor. En ağır saldırılara maruz kalıyor. Küresel kültürün desteklediği, teşvik ettiği cinsiyetsizleştirme politikaları insan neslini tehdit eder boyutlara ulaştı. ‘LGBT’ dayatması faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü. Çok değişik alanlarda ailenin ciddi sıkıntılarla yüzleştiğini görüyoruz. Azalan doğum oranları dünya çapında bulunduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu hususta yeni programları döneme alacağız."

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

"En düşük emekli aylığında Ocak Ayı 2023 tarihine kıyasla net yüzde 82 artışa gittik. 2023 senesi Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödedik. Emekli ikramiyesi 2024 senesi itibarıyla yüzde 50 artışa 3 bin liraya çıktı. Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Toplam ödeme 42 milyar lirayı buluyor."

"Son 1 senede 128'i kanser ilacı olmak üzere 570 ilaç geri ödeme kapsamına alındı. Böylece Geri Ödeme Listelerinde yer alan ilaç adedi 8 bin 457'ye ulaştı"

"KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL İÇİN HAYATİ BİR MESELE"

"(Deprem bölgesi) Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025'in sonuna doğru bütün hak sahiplerini konut ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Piyasa günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina, kentsel dönüşümün İstanbul amacıyla ne kadar hayati bir sorun bulunduğunu hepimize yine hatırlatmıştır. Şehirlerimizi depreme sağlam duruma getirmek, hangi parti olursa olsun herkes amacıyla milli bir görevdir. Bu sorunnin yeteri kadar idrak edilemediğini görüyoruz. Hükümetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an evvelce mahalli yöneticiler doğrultusundan da gösterilmesini bilhassa bekliyoruz"

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci reaktörünün inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı, reaktörde mekanik testler yapılmaya başlandı. Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üstüne çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, sene sonucunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz"

"Üretim, istihdam, dışalım ve kaliteli büyümeden ödün vermeden tek haneli enflasyon oranlarını kesinlikle yakalayacağız. Son 1 senede Merkez Bankamızın brüt rezervleri aşağı yukarı 44 milyar dolar artışla, 142 milyar doların üstüne çıktı"

"KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU"

"Kamu çalışanlarımız amacıyla 16 Haziran Piyasa günü başlayacak 2 günü de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük tatil olanağı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı'nın şuandan milletimiz, İslam dünyası ve bütün insanlık amacıyla hayırlara vesile olmasını diliyorum."

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ  Eski öğrencisinin doğrultusundan tacize uğrayan akademisyen reaksiyon gösterdi! '7 aydır evimde esirim' İliç'teki madende 1 işçinin daha cesedine ulaşıldı! Kimliği DNA ile belirlenecek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan AYM'nin kararlarıyla alakalı açıklama: Esas bakımından bir iptal yoktur