Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci'den 'ara tatil' açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde pilot il olarak seçilen Kastamonu'da Öğretmen Akademisi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, ara tatillerin kaldırılacağı yönündeki haberlerle ilgili konuştu. Yelkenci, Yaptığımız izlemede gerek öğretmen, gerek öğrenci, gerekse de veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirmişler dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve 14 pilot ilden birisi olarak seçilen Kastamonu’da, 64 öğretmenin katılımı ile edebiyat, kent ve kültür bölümünde iki takımda Öğretmen Akademisi oluşturuldu. Haftada bir gün, iki saat süre ile ders saatleri dışında, 13 hafta süre ile Kastamonu’nun tarihi konak ve mekanlarında bölümünde eksper isimlerle öğretmenler buluşturularak, kişisel, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü doğrultusundan Öğretmen Akademileri açılış uygulaması düzenlendi. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde düzenlenen Kastamonu Öğretmen Akademileri uygulamasına katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Türkiye Yüzseneında Öğretmen” konulu konferans verdi. Öğretmenler tarafından dijital dönüşümün önemine değinen Yelkenci, “Eğitimle teknoloji arasında temas vardır. Eğitim, bir yerde bir ülkede eğitimin kalitesi arttıkça o ülkede imal edilen teknoloji daha nitelikli olur. Nitelikli teknoloji üretildikçe eğitim onu bir vasıta olarak kullanır ve eğitimi daha nitelikli yapabilir” dedi.

"ARA TATİLLERİ KALDIRACAKMIŞIZ"

Yelkenci, sosyal medya üzerinden çok çok dezenformasyon olduğuna işaret ederek, “Sahte haberler çok yapılıyor. Hikayeden haber siteleri var. Orada okunmak amacıyla yazıyorlar, haberin doğruluk yanlışlık hassasiyeti, ahlakı yok. Bize de bu haberler üstüne sorular geliyor. İşte ara tatilleri kaldıracakmışız. Konuşmadığımız bir şey. Biz eğitimle alakalı her konuyu takip ediyor, izliyoruz. Buna ara tatil de dahil. Yaptığımız izlemede lüzum öğretmen, lüzum öğrenciler, lüzum veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi tarafında görüş bildirmişler” diye konuştu.

"BUNU YAPMAZSANIZ BU NESİLLERİ YETİŞTİREMEZSİNİZ"

Öğretmen Akademilerinin hedefinın öğretmenleri bulundukları çevrenin dışına çıkartarak değişik bir enerji yakalamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Yelkenci, “Türkiye yüzseneında öğretmen olmak ile alakalı hatırlatmalarda bulundum, bunları sizler genişletebilirsiniz. Ben yalnızca birtakım konuları kıymetli öğretmenlerimizin dikkatine çekmek istedim. Öğretmen Akademilerinin hedefi öğretmenlerimizi, bulundukları çevrenin dışarısına, kendi rutinlerinin dışına çıkartmak. Örneğin bu tür tarihi bir mekanda değişik bir enerji hissediyorsunuz. Çıkın gidin arkadaşlar. İstanbul’da Şile’den SultanAhmet’e giden öğretmenlerimiz vardı. Çünkü oradaki enerji diğer bir şey. Bu tarihi binada yüzseneların birikimi var. Bu sizi iyileştirecek. Bağcılar Belediyesi, 30-40 sene süresince Bağcılar’da oturmuş ancak halen boğazı görmemiş vatandaşlara boğazı gezdirdi. Ben, aşağı yukarı 30 senedir Kastamonu’dan senede birkaç kez geçerim. Kasaba köyündeki Mahmutbey Camisini daha geride bıraktığımız sefer geldiğimizde gördük. Kendime yazıklar olsun dedim, 30 senedir Kastamonu’dan gelip geçiyorsun, sen bu camiyi nasıl görmezsin dedim. Türkiye’deki 5 adet çivisiz ahşap camiden bir adetsi ve en güzeli. Kastamonu gibi tarihi dokusu görkemli olan bir kentin farkına varsın öğretmenlerimiz. O kentte yaşasın. O kentin tarihi mekanlarını gezsin, ziyaret etsin. Bunu hem yaşayın, hem de amacıylaizde yaşatın. Bunu yaparsanız kenti doğru kuran, doğası öneme alan, afetleri öneme alan, kentleri doğru kuran nesiller yetiştirmiş olursunuz. Bunu yapmazsanız bu nesilleri yetiştiremezsiniz” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise “Bakanlığımız öncülüğünde başlatılan ve pilot iller arasında yer alan Kastamonu’muzda Öğretmen Akademileriyle, kıymetli öğretmenlerimizin bölümünde öne çıkmış, Türkiye’nin çok kıymetli kişileriyle aynı vakitte kentimizin dokusunu hissedebileceğimiz ve hissettiğimiz ruhu ve irfanı ileriki kUşaklara aktarabileceğimiz mekanlarda buluşturarak, onlardan istifade edip, o birikimleri öğrencilerimize aktarmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında Bakan Yardımcısı Yelkenci, tarihi okul binasını ve okulda yapılan müzeyi gezdi.

Bu içerik Cansu Akalp doğrultusundan yayına alınmıştır

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Sevgili dehşeti! Tabanca ile kız arkadaşını vurup sonra intihar etti Edirne'de 'tiny house'lar tek tek kaldırıldı! Z kuşağı miyop mu oluyor? Vakalar %50 arttı!