Macron Meclis'i feshetti! Erken seçim çağrısı yaptı: 'Avrupa ve ülkemiz için tehlikedir'

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı yaptı. Seçim için 30 Haziran'ı işaret eden Macron, yaptığı açıklamada Milliyetçiliğin yükselişi ülkemiz ve Avrupa için bir tehlikedir dedi.

Fransa'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) yüzde 31,50’lik oranla ve açık ara farkla ilk sırayı alırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 15,2'lik oranla ikinci oldu.

AÇIK FARKLA YENİLDİ

Partisinin açık farkla yenilgiye uğramasının ardından açıklamalarda bulunan Macron, sonuçların "Avrupa'yı savunan partiler için iyi olmadığını" kabul etti ve 30 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde erken seçime gidileceğini duyurdu.

"ÜLKEMİZ VE AVRUPA İÇİN BİR TEHLİKEDİR"

Açıklamasının devamında Macron, "Ulusal Meclisi feshediyorum, hiçbir şey olmamış gibi yapamam. Milliyetçiliğin yükselişi ülkemiz ve Avrupa için bir tehlikedir" dedi.

 

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ BMGK'dan Gazze açıklaması! Ateşkes kararı alındı iPhone'lara ChatGPT geliyor! İşte yeni özellikler Kahreden haber! 1 gün arayla vefat ettiler