Kadıköy Haydarpaşa'da korku dolu anlar! Batmak üzere olan teknedeki 10 kişi kurtarıldı

Kadıköy Haydarpaşa'da korku dolu anlar yaşandı. Mendireğe çarparak batmak üzere olan teknedeki 10 kişi, ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de olayla ilgili açıklama yaptı.

Kadıköy Haydarpaşa'da Tekne Battı, 10 Kişi Kurtarıldı!

16 Haziran 2019 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Haydarpaşa açıklarında korku dolu anlar yaşandı. 5 metre boyundaki "Yavuz" isimli fiber tekne, büyük deniz araçlarının dalgalarından etkilenerek alabora oldu ve battı. Teknede bulunan 10 kişi, denizde boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma ekipleri sevk edildi. 4 deniz aracı ile olay yerine ulaşan ekipler, kazazedeleri kısa sürede kurtardı. Kurtarılanlar arasında bir çocuk da vardı.

Kazazedelerden biri olan iş adamı Murat Goldştayn, eşi, arkadaşları ve çocuklarıyla birlikte İstanbul Boğazı'nı gezmek için tekneye binmişti. Teknenin alabora olması sonucu denize düşen kazazedeler, kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kazanın sebebinin araştırıldığı bildirildi.

Bu olay, denizlerde gezintiye çıkan vatandaşların can güvenliği için gerekli önlemleri almalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Tekne kazalarında dikkat edilmesi gerekenler:

Can yeleği giymek: Herhangi bir kaza durumunda can yeleği hayat kurtarıcı olabilir.

Hava durumunu kontrol etmek: Fırtınalı havalarda denize açılmaktan kaçınmak gerekir.

Teknenin donanımını kontrol etmek: Teknenin gerekli tüm donanımlara sahip olduğundan emin olmak gerekir.

Denizcilik kurallarına uymak: Denizcilik kurallarına uymak kazaları önlemenin en önemli yollarından biridir.