Depremzede kız çocuğuna kuaförden iğrenç istismar! Yaşananları anlattığı video Türkiye'yi sarstı, bakanlıktan karara itiraz geldi

Hatay'da depremzede kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını öne sürdüğü ve video çekerek yardım istediği video geniş yankı uyandırdı. 17 yaşındaki G.S., depremden sonra çalışmaya başladığı kuaförün sahibinin cinsel istismarda bulunduğunu, kimseye söylememesi için tehditler yağdırdığını ifade etmişti. Kuaför sahibi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bakanlık devreye girdi, bu karara itiraz edildi.

Türkiye, 17 yaşındaki depremzede G.S.'nin anlattıklarıyla sarsıldı. G.S., çalıştığı kuaförün sahibi M.A.’nın cinsel istismarına uğradığını öne sürdü. Delilleri olduğunu da dile getiren G.S., şüphelinin serbest kaldığını belirtti, "Çok korkuyorum. Sesimi duyun istiyorum" sözleriyle yardım çağrısı yaptı. Sosyal medyada video süratle yayıldı. Olayla alakalı yeni ilerlemeler yaşandı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kız çocuğuna istismar davasına müdahil olacak...

"AİLENE ANLATIRSAN DAHA KÖTÜLERİNİ YAPARIM"

Hatay'da çalıştığı kuaförün sahibi M.A.’nın cinsel istismarına uğradığını öne vakitn kız çocuğu G.S., çektiği vidoyla yardım istedi. 6 Şubat depremlerinde Hatay'da yıkıntı altında kaldığını ifade eden, depremden 10 gün evvelce de kalp ameliyatı olduğunu dile getiren G.S., "Depremden sonra toparlanabilmem amacıyla bir kuaförde çalışmaya başladım. Kuaförün sahibi doğrultusundan cinsel istismara uğradım. Aileme bu durumdan bahsedemedim zira 'Eğer ailene anlatırsan sana daha kötülerini yaparım ve aileni öldürürüm' tehditlerinde bulundu. Ne yapacağımı bilemedim, bir vakit sustum. Ama bundan sonra dayanamayıp aileme anlattım" dedi.


"SESİMİ DUYUN İSTİYORUM"

Babasının 13 senedir cezaevinde, ağabeyinin engelli, annesinin hasta olduğunu bildiren kız çocuğu şu şekilde hususştu:
"Ben ayakta durmaya çalışıyorum. Ama bundan sonra yapamıyorum. Sesimi duyun istiyorum. Umarım bu video ses getirebilir. Delillerim vardı, gidip şikayette bulunduk ama adam hala elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. Ben dışarıya çıkmaya korkuyorum. Arkadaşlarımdan iftira alıyorum sırf o adam dışarıda gezdiği amacıyla. Ben bundan sonra dayanamıyorum. 17 yaşında hak etmediğim şeyler yaşadım. Benim amacıyla de 'Rızası var' demiş. Benim rızam yoktu. Kuaförde hiç kimse olmadan bir köşeye sıkıştırıp cinsel istismarda bulundu. Hiçbir şey yapamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok korkuyorum.

Ailemize onun yüzünden 3 şahıs geldi silahlarıyla. Herkes şantaj yaptığımızı zannediyor, iftiralar atılıyor. Ben bu iftiralara maruz kalmaktan bundan sonra çok sıkıldım. Gerçekten yapamıyorum, dayanamıyorum bundan sonra. Çok çaresizim. Adam niye hala dışarıda, onu anlamıyorum. Başka kızların da canı yansın istemiyorum. Başka kızların da sesi olmaktan gurur duyuyorum. İnşallah hak ettiğini yaşar. Ben hak ettiğimi yaşamadım zira. Hak ettiğimi hiç yaşamadım ben. Çok sıkıldım. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Bir aydır eve kapanmış durumdayım. Dayanamıyorum bundan sonra, olmuyor. Kaç kere ya kaç kere... Ben kasım ayından beri bu cinsel istismara maruz kalıyorum. Ama yok olmuyor."

BAKANLIK: KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mevzuya dair açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"16.05.2024 tarihinde vakanın güven birimlerine intikal ettiği anda Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Aynı gün aile bireyleri ile oluşturulan görüşme sonucunda paylaşımlara husus olan çocuk ile alakalı 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında danışmanlık ve sıhhat önlem kararı talep edilmiş ve çocuk sosyal ekonomik destek hizmetimizden faydalandırılmaya başlanmıştır. Hem de hadise günü itibarıyla aile bireylerinin her birine yönelik psikososyal destek vakitci başlatılmıştır. Bakanlık avukatlarımızca, şüpheli şahıs ile alakalı verdiği adli denetim şartıyla tutuksuz yargılama kararına itiraz edilmiştir. Bakanlık olarak müdahillik talebinde bulunduğumuz dava vakitcini titizlikle takip edeceğiz."

()Bu içerik Hazar Gönüllü doğrultusundan yayına alınmıştır

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Her satırı iğrenç! Oyun oynamaya gitti, cinsel istismara uğradı Taksiciden 3 genç kıza 90 lira amacıyla ahlaksız teklif: Başka şekilde halledebiliriz En kanlı seçimden tarihe geride bıraktığımız netice çıktı! 38'den çok politikacı öldürülmüştü