Depremden sonra görev yerlerinden ayrılan öğretmenlerle ilgili yeni gelişme! Bakanlık duyurdu, eski yerlerine dönebilecekler

Bakanlıktan depremden sonra görev yerlerinden ayrılan öğretmenlerle ilgili açıklama geldi. 6 Şubat depremlerinde görev yerlerinden ayrılan öğretmenlere eski görev yerlerine dönme imkanı getirildiği duyuruldu. Bakanlık detayları açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından 6 Şubat depreminin yaşandığı illerde vazife yapan öğretmenlerle alakalı bir duyuruyu paylaştı. Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş odaklı yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere evvelceki vazife yerlerine geri dönüş hakkı verilecek.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı duyuru;

"Kahramanmaraş odaklı ortaya gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023'te Resmî Gazete'de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile inanılmaz hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde vazife yapan öğretmenlerin deprem ardından isteğe ya da mazerete bağlı olarak vazife illeri değiştirilmişti.

Bu kapsamda deprem ardından vazife yeri değişen öğretmenlerin daha evvelce vazifeli oldukları ilde tespit edilen eğitim kurumlarına vakit koşulu aranmaksızın Bakanlıkça yayımlanan duyuru tarafında yer değiştirme başvuruları alınabilecek.

Başvurular 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalar depremden büyülenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni vazife bölgelerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek."

Deprem Nedeniyle Bölgeden Ayrılan Öğretmenlere Süre Şartı Aranmadan Geri Dönme Hakkı

️ Başvurular: 3-6 Mayıs
️ Atamalar: 7 Mayıs
️ Göreve Başlama: 14 Haziran

https://t.co/hllarIXwpp pic.twitter.com/z3dGumGBt7

Millî Eğitim Bakanlığı (@tcmeb) April 29, 2024

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ İsias Otel davasında yeni gelişme! Akrabasını öldüren firari zanlı 17 gün sonra Edirne'de yakalandı Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca'dan Dünya Sıhhat Asamblesi’nde Gazze vurgusu: 'İnsanlığın vicdanı darağacında'